Skip to main content
Spread the love

“Katalysator – Lied van verzet” is het vervolg op “Katalysator”, mijn eerste boek dat via Boekscout in juni is uitgegeven.
Het verhaal in het eerste boek speelt zich af in een toekomst, waarin de klimaatverandering het aangezicht van de wereld drastisch heeft veranderd.
In het deel van het oude Europa, dat niet onder water is verdwenen, zijn nieuwe samenlevingen ontstaan. Nieuw-Toxandrië omvat het resterende deel van het vroegere Nederland, het noordwesten van het vroegere Duitsland en het noorden van wat ooit België was.
Ten zuiden van Nieuw-Toxandrië, tussen Brussel en Barcelona, liggen de autonome regio’s.
Oostelijk daarvan ligt Groot-Beieren, met een militair regime dat haar gebied heeft uitgebreid met het noorden van het vroegere Italië en grote delen van wat eerder Oost-Europa was.
Miljoenen vluchtelingen hebben zich gevestigd in het gebied tussen Kleef en Aken, dat is uitgegroeid tot parkstad Limburgia, de belangrijkste stad van Nieuw-Toxandrië.

Tijdens een bezoek aan een markt in de grensstad Brussel, raakt Mikah, een jongen uit Limburgia, in problemen. Hij weet te vluchten met behulp van Kyra, een meisje dat met haar grootmoeder een marktkraam heeft. Bij toeval verneemt hij dat zijn dood gewaande moeder misschien nog leeft en naar het zuiden is gevlucht. Tijdens zijn zoektocht worden hij en Kyra verliefd op elkaar.
Met hulp van de autonome regio’s en het leger van Nieuw-Toxandrië wordt het leger van Groot-Beieren door het verzet in Turijn en Milaan teruggedrongen tot achter de Alpen. In de daaropvolgende chaos weet ook het verzet in Praag een groot gebied te heroveren.

In dit tweede boek vertrekt een groep, waaronder Mikah, naar het verzet in Praag dat om hulp heeft gevraagd. Verraad en politieke spelletjes zorgen voor problemen en gevaar. Er ontstaan ook onverwachte vriendschappen die hoop geven op een betere toekomst.

Informatie via: Email

benny.ahlers

2 Comments

Leave a Reply